به نام خداوند دانا و توانا

همانطور که قبلا قول داده بودم با همکاری استاد اکبری فر مطالبی را در خصوص پنجره جوهری برایتان در " توانا شو" قرار داده ام.

امیدوارم که مفید واقع شود و شما همراهان همیشگی توانا شو هم ما را با نظرات کاربردی و کارشناسانه خود  یاری نمایید.                  

پنجره جوهری

همانطور که مشاهده میکنید در تصویر فوق چهار پنجره داریم که نشان دهنده وضعیت ما در قسمت های مختلف زندگی است. و ما در این مطلب در خصوص پنجره جوهری در ارتباطات سخن خواهیم گفت.

پنجره زرد:

این پنجره را میتوان ناحیه باز یا شخصیت آشکار نیز بیان کرد. در این ناحیه بسیاری از خصوصیات ما، مانند رفتار، کردار و گفتار در اثر نزدیکی با همکاران و نزدیکان قابل تعریف است. آنهایی که در محیط خانواده  و جامعه دارای تلاش و خلاقیت مداومند، اعتماد جامعه ادراه و نزدیکان خود را میتوانند به سادگی حاصل کنند. شخصیت و پشتکار این افراد در نتیجه تلاش آنها آشکار شده و هم خوشان از شخصیتشان آگاهی و شناخت دارند و هم دیگران به خوبی آنها را می شناسند.


پنجره آبی:

این پنجره را می توان ناحیه پنهان یا شخصیت پنهان نامید. ناحیه ای که برای خود شخص شناخته شده است مثلا فرد دارای قابلیت ها، استعداد، لیاقت و توانایی است، اما بر مبنای عوامل روانی نمی تواند نتایج تجربیات خود را به دیگران نمایش دهد. لذا شخصیت او از دیگران پنهان می ماند. در مطلب بعدی در خصوص اینکه چگونه می توان پنجره های جدیدی برای این افراد باز کرد صحبت خواهیم نمود.

پنجره سبز:

این پنجره را می توان ناحیه کور یا شخصیت کور نامید. ناحیه ای که برای دیگران شناخته شده است ولی خود فرد از آن اطلاعی ندارد. که هم می تواند در زمینه توانایی ها باشد و هم در زمینه نواقص اخلاقی یا هر موضوع دیگری. برخی از مردم هم نسبت به فعالیت های اکثر مردم معترض هستند اما توانایی دیدن مشکلات و نقاط ضعف خود را ندارند. البته با وارد شدن این افراد به عرصه های اجتماعی و شروع به فعالیت در گروهها و تیم ها می توان انتظار داشت که تا حد زیادی به این قسمت از پنجره وجودیشان آگاهی پیدا نمایند و از دام تعصبات و عقده های محرومیت رهایی یابند.

پنجره قرمز:

از این پنجره هم به عنوان ناحیه تاریک یا شخصیت تاریک یاد می شود. ناحیه ای که فرد نه تنها خودش را نمیشناسد بلکه دیگران هم از او شناختی ندارند. وقتی که فرد بدبینانه به همه چیز نگاه می کند  و به اینکار معتاد می شود این بعد از شخصیت فرد هم به خودش و هم به جامعه تاریک می شود. شاید در این مرحله به یک روانشناس و فرد حرفه ای نیاز باشد تا بتواند به شخص کمک نماید. این پنجره مرز بین دیوانگی و هوشیاری است.

با تشکر از شما همراه عزیز "توانا شو" که وقت گذاشتید و این مطلب را مطالعه کردید. امیدواریم در مطالب بعدی بتوانیم راهکارهایی ساده و کاربری در خصوص شناخت بیشتر شخصیت خود و توانایی لازم برای بهبود پنجره زرد و آبی در اختیارتان قرار دهیم.